De Alpe d'Huez wordt pas zaterdag beklommen in de Tour de France, maar de Nederlandse renners krijgen nu al een glimlach op het gezicht als ze eraan denken.

"Die berg beklimmen in de Tour is één van de mooiste dingen die ik gedaan heb, misschien nog wel mooier dan de Champs-Élysées", zegt Albert Timmer van Giant-Alpecin tegen NU.nl.

"Het publiek staat zo dichtbij, dat is wel bijzonder. Soms is het ook weleens gevaarlijk, maar vooral heel erg leuk. Je wordt alleen maar geduwd en dan heb je niet eens door dat je aan het klimmen bent."

Ook Robert Gesink verheugt zich op de laatste berg die deze Tour moet worden bedwongen. "Ik ben er nu twee keer op gefinisht in de Tour en dat is echt heel apart. De Nederlanders zijn in deze regio al extreem enthousiast en daar wordt het alleen nog maar leuker."

Heel gaaf

Wout Poels rekent ook op veel steun bij de beklimming van de 'Nederlandse' berg. "Dat wordt heel gaaf." De Sky-renner hoopt dat de Nederlanders het goede voorbeeld geven aan de Franse fans.

Zijn kopman Chris Froome werd zaterdag tijdens rit veertien bekogeld met urine. "De Nederlanders kunnen laten zien hoe je moet supporteren zonder gekke dingen te hoeven doen."

De rit van Modane naar Alpe d'Huez over slechts 110 kilometer is zaterdag de twintigste rit in de Tour alvorens het peloton de laatste rit naar Parijs afwerkt.