Laurens ten Dam hoopt dat hij na valpartijen en een ziekte de komende dagen nog iets kan laten zien in de Alpen.

De 34-jarige routinier van Lotto-Jumbo, wiens contract na dit seizoen afloopt, kreeg in de Pyreneeën eindelijk de bevestiging dat hij als klimmer nog mee kan met het beste deel van het peloton.

"Op de Tourmalet zat ik bij de beste zeventien of achttien klimmers van de Tour. Dat moet ik volgend jaar ook nog kunnen en daarom hoop ik dat ik bij een goede ploeg terecht kan."

Ten Dam weet nog niet voor welke equipe hij volgend seizoen zal rijden. "Dat kan dit team zijn, want ik zit hier goed, maar ook wat anders. Alleen, daar ben ik nu niet mee bezig", aldus de strijdlustige renner.

"Ik ben hopelijk snel weer verlost van het ziekige gevoel dat ik de voorbije dagen had. Als dat het geval is, kan ik nog iets van de Alpenritten maken."

Klassement

De Groninger bezet momenteel de 64e plek, op ruim anderhalf uur van geletruidrager Chris Froome. "Dat klassement interesseert me niets. Ik zou niet weten op welke plaats ik sta. Ik kijk alleen wanneer ik tot de top-10 of top-15 behoor."

Ten Dam besloot de Tour vorig jaar nog op de negende plaats in Parijs. Het jaar ervoor viel hij net buiten de beste tien als nummer dertien.