Bauke Mollema verwacht niet dat er nog een flinke positieverbetering voor hem in het verschiet ligt in de laatste vijf etappes van de Tour de France.

"De mannen die nu voor me staan, rijd ik er heus niet af", zegt de kopman van Trek tijdens de rustdag in Gap. "Als ik wat winst kan boeken, worden dat geen minuten."

"Iedereen rijdt op zijn plaats. Opschuiven kan eerder zodra iemand als Geraint Thomas sneuvelt doordat hij veel werk moet verzetten voor Froome. Of wellicht heeft een ander een slechte dag, op zo’n scenario hoop ik."

De nummer negen richt zijn pijlen in de resterende ritten op een 'mooi resultaat'. "Ja hoor, dat mag best een etappezege zijn. Op Alpe d’Huez zou geweldig zijn, al heb ik er geen goede herinneringen aan. Twee jaar geleden moest ik ’m twee keer op terwijl ik ziek was. Ik was al blij dat ik boven geraakte."

"In 2011 genoot ik meer; dat was de eerste keer. Ik probeerde de hele klim volle bak te gaan, maar dat maakte niet echt veel uit. Ik geloof dat ik als 25e arriveerde. Niets bijzonders dus."