Wout Poels schrok maandag behoorlijk toen hij Warren Barguil Geraint Thomas van de weg af zag rijden in de slotfase van de zestiende Touretappe.

"Warren schatte de bocht helemaal verkeerd in, hij hield hem niet meer. Thomas z'n pech was dat hij Warren juist op dat moment tegenkwam", analyseerde Poels, die ploeggenoot van Thomas is bij Team Sky.

De Limburger wist niet gelijk wat hij moest doen. "Het is even slikken en daarna aan de ploegleiding vragen wat je moet doen."

"Ik wilde eerst wachten, maar er moest natuurlijk ook iemand bij Chris Froome in de buurt zijn voor het geval hij een lekke band zou krijgen."

"Op drie kilometer voor de finish besloot ik maar om op Thomas te wachten. Hij kwam pas de laatste kilometer bij me, dus zoveel heb ik nou ook weer niet kunnen doen."

Thomas verloor uiteindelijk ruim een halve minuut op de groep met klassementsrenners, maar bleef wel zesde in de rangschikking.

"Volgens mij gaat het goed met Thomas", liet Poels weten. "Deze afdaling staat erom bekend dat hij gevaarlijk is. Alejandro Valverde en Vincenzo Nibali zullen er ongetwijfeld plezier in hebben, maar de rest zit op de limiet."

Reef

Marc Reef, ploegleider van Giant-Alpecin, zei dat Barguil ontzettend baalt voor Thomas. "Zoiets wil je nooit."

Barguil vertelde hem achteraf wat er gebeurde. "Hij remde voor die bocht, maar er gebeurde niks. Toen pakte die rem ineens, maar hij blokkeerde gelijk en Barguil slipte weg."

"Het is een ontzettend ongelukkige samenloop van omstandigheden. Dit is heel vervelend", aldus Reef.