Tom Leezer had zondag een slechte dag in de Tour. De Nederlander van Lotto-Jumbo bereikte als 171e en laatste de finish in Valence en beseft dat het een stuk beter kan.

''Het gaat niet zo heel goed. Ik zit nu eigenlijk in een spiraal waarin ik nog nooit heb gezeten, een die omlaag gaat. En het valt niet mee om eruit te komen'', vertelde Leezer na de rit waarin hij de hele dag in een grote groep ver achter het peloton had gereden.

''Voor mijn gevoel kon ik helemaal niets. Ik kon niet eens volgen. We werden na zes of zeven kilometer gelost en toen moesten we met de groep 180 kilometer in de achtervolging, wetend dat we maar twintig minuten mochten verliezen'', keek Leezer, die in de tiende etappe zwaar ten val kwam, terug op zijn dag.

''Je moet alles geven wat je hebt. Dat maakt het nu ook zo moeilijk uit die spiraal te komen. Mijn lichaam is nog steeds in een shock na die val op mijn neus en is bezig alles nog te verwerken.''

Balen

Voorlopig wil Leezer nog niet van opgeven weten. ''Ik heb pijn, vooral de kneuzingen aan de rechterkant van mijn ribbenkast doen zeer. Mijn hoofd wordt niet gelukkiger vandaag. Het is gewoon even balen."

Leezer vestigt zijn hoofd nu op dinsdag, de rustdag. "Ik moet hopen dat ik de dag van morgen doorkom en dat de rustdag het noodzakelijke zetje de goede kant op geeft. Ik heb nog niet aan opgeven hoeven denken. Pas als je aan afstappen denkt, ben je bij de afgrond.''