Chris Froome komt dichter en dichter bij zijn tweede Tourzege. Ook de vijftiende etappe kwam de Brit van Team Sky zondag ongeschonden door.

''Weer een dag voorbij. Er volgen nog vijf wedstrijddagen voordat we naar de Champs-Elysées rijden. We tellen de dagen af'', vertelde Froome na de rit naar Valence die door André Greipel werd gewonnen.

Het is opnieuw een zware dag geweest, verzuchtte Froome. ''Op papier leek het misschien niet zo'n lastige rit, maar het viel nooit stil."

"Daarbij kregen we nog een afdaling voor de kiezen nadat het net geregend had. Het was link, maar de ploeg heeft er weer perfect voor gezorgd dat ik uit de problemen ben gebleven.''

Aantijgingen

Ook zondag kreeg Froome vragen over de dopingaantijgingen naar aanleiding van zijn successen tot nu toe. Een verslaggever hield hem voor dat hij in zijn antwoorden op vragen over zijn uitzonderlijke prestaties de antwoorden geeft die Lance Armstrong ook altijd gaf.

Froome zegt altijd dat er geen geheim is en dat hij gewoon hard werkt, zoals de later als dopingzondaar ontmaskerde Amerikaan ook altijd aangaf harder te trainen dan de rest.

''Tijden zijn veranderd'', meende Froome. ''Iedereen weet dat, dit is niet meer het wilde westen waarin de wielersport zich tien, vijftien jaar geleden bevond. Natuurlijk zullen er altijd renners zijn die risico's nemen maar het is een kleine minderheid terwijl het toen andersom was.''