Ploegleider Michel Cornelisse van MTN-Qhubeka zat zich op te vreten in de ploegleidersauto toen zijn renner Stephen Cummings lang wachtte op de slotklim naar Mende, maar uiteindelijk timede de Brit precies goed voor de zege in de veertiende Touretappe.

"Hij wist heel goed waar hij mee bezig was en schatte de klim heel goed in. Op een kilometer van de top knalde hij er zo naar toe. Dit is een sensatie natuurlijk'', jubelde de Nederlandse ploegleider.

De ploeg had vooraf al een plan beraamd met Cummings in de hoofdrol. "Het klinkt wat arrogant, maar hij had zijn zinnen op deze etappe gezet."

"We hadden het een paar dagen laten lopen met hem, om hem te sparen voor vandaag. Hij was de eerste keer al mee in die ontsnapping met 23 man, maar die werd teruggehaald. Toen heeft de ploeg zich opgeofferd om hem weer mee te krijgen. Hij is een killer, hij is zo koelbloedig. Het lukte, en dat zorgde voor gekte in de auto."

"De mechanieker sloeg achterin de deur er bijna uit. Ik ging voorin uit mijn plaat. Gelukkig hing er geen camera aan boord, want anders had ik me nu moeten schamen. Tranen waren er ook, van pure blijdschap."

"Als je toch een wildcard krijgt van de Tourorganisatie en de eerste tien dagen al een leuke ronde rijdt met wat kleine prijsjes, onder andere de bollentrui, dan is het al geweldig. Maar nu een ritzege op de Nelson Mandela-dag, dat is super."

De ploeg reed de rit van Rodez naar Mende met speciale oranje helmen ter ere van de geboortedag van de twee jaar geleden overleden Mandela. "Dit is gigantisch, een droom die uitkomt. Echt genieten."