Een kwestie van kalm blijven, geduld oefenen en het juiste moment de aanval kiezen. Zo omschreef de Britse wielrenner Stephen Cummings de manier waarop hij op grootse wijze toesloeg in de slotfase van de veertiende etappe in de Tour de France.

"Ik wist dat ik niet de beste klimmer en sterkste renner was in de kopgroep'', liet de 34-jarige routinier kort na afloop weten.

"Ik besefte daarom heel goed dat het zeer moeilijk zou zijn om deze rit te kunnen winnen. Ik moest wachten, wachten en nog eens wachten. Ik ben naar boven gereden alsof het een tijdrit was."

"Ik heb uiteindelijk kunnen profiteren van de onderlinge strijd tussen Romain Bardet en Thibaut Pinot. Ik zag op het laatste stukje naar beneden een gaatje in een bocht en dat was voor mij het moment om ervandoor te gaan.''

Cummings kon zijn geluk niet op na zijn eerste zege in de Tour. "Hier heb ik als kleine jongen van gedroomd. Ik vind het prachtig om te zien als er iemand wint na een lange vluchtpoging. Het is mijn favoriete onderdeel in het wielrennen. En nu ben ik de gelukkige, fantastisch gewoon.''