Rudi Kemna was vrijdag ondanks het mislopen van de ritzege met John Degenkolb trots op de prestatie van Giant-Alpecin in de dertiende rit van de Tour de France.

"We hebben ballen getoond door het peloton bij elkaar te houden en de kopgroep terug te halen", zegt de ploegleider van de Duitse formatie tegen NU.nl.

"Ik geef jongens als Ramon Sinkeldam en Georg Preidler dikke complimenten. Die rijden zo vroeg in de rit op kop en verspelen zo veel energie dat ze nog moeten knokken om op tijd binnen te komen."

"Dat is lef tonen. Je moet risico's nemen om iets te kunnen winnen. Het was een halve kans en dat gat dichtrijden op die kopgroep was verschrikkelijk moeilijk."

Overklast

Het lukte Giant-Alpecin wel en kopman Degenkolb eindigde vervolgens als vierde achter winnaar Greg Van Avermaet, Peter Sagan en Jan Bakelants. "We werden overklast in de sprint, maar niet door de minsten."

"Van Avermaet, Sagan en Bakelants zijn toppers die in topvorm zijn en wij vinden dat John dat ook is. Hij was alleen net even iets minder. Het verschil was niet zo heel groot en dan moeten we daar maar vrede mee hebben. Het was niet goed genoeg, er kunnen altijd jongens beter zijn."

Toch was het de inspanning van het terughalen van de kopgroep, waarvan Wilco Kelderman op de laatste 200 meter als laatste overbleef, waard volgens Kemna. "Er zijn maar weinig ploegen die het initiatief durven nemen. Gelukkig hebben wij wel flink gas kunnen geven. Het hele peloton zit te wachten op dit soort etappes om aan te vallen en wij kunnen er toch nog een sprint van maken."

Giant-Alpecin blijft dan ook voor Degenkolb gaan, al werd de Duitser voor de derde keer vierde en ook al eenmaal tweede. "Hij is een supersportman en altijd teleurgesteld als hij niet wint, maar hij is ook realistisch en blijft vechten om die volgende kans wel te pakken."