Tom Leezer hoopt snel weer van waarde te kunnen zijn voor kopman Robert Gesink in de Tour de France.

De renner van Lotto-Jumbo kwam in de etappe van dinsdag ten val en klapte met zijn neus op een betonnen rand in het midden van de weg.

"Het gaat naar omstandigheden goed. Maar zoals mijn naamgenoot Tom Dumoulin al zei: de omstandigheden zijn kut", aldus een lachende Leezer voor de start van de dertiende rit tegenover NU.nl

De Hagenaar heeft vooral last van de kneuzingen die hij opliep bij zijn val. De komende dagen verwacht Leezer dat het langzaam beter zal gaan.

"Ik kon donderdag al weer wat doen voor Gesink. De dag ervoor was ik vooral met mezelf bezig, met overleven. Hopelijk kan ik vrijdag weer meer doen en langzaam helemaal terugkeren. Met een dag of twee drie moet ik een heel eind zijn."

"Gesink heeft niets aan een gewonde gast die een beetje om hem heen hangt. Ik moet eerst zorgen dat ik hem goed kan bijstaan", stelde Leezer.

Onder de indruk

De 29-jarige Nederlander is onder de indruk van zijn kopman. "Ik wist dat hij het in zich had en het is mooi dat het er nu ook uitkomt. Hij heeft genoeg ellende meegemaakt, dan valt dat van mij nog wel mee."

De sfeer binnen de ploeg van Lotto-Jumbo is volgens Leezer goed. "De resultaten zijn daarin doorslaggevend. Met Gesink gaat het echt fantastisch. Sep Vanmarcke had een mooie dag donderdag en hopelijk zijn er nog een paar teamgenoten die zich kunnen laten zien."