Giant-Alpecin ziet ondanks bergen nog sprintkansen in tweede week

Giant-Alpecin ziet na het overleven van de drie zware bergetappes in de Pyreneeën nog kansen om vrijdag en zondag een sprint te forceren met John Degenkolb.

"Het wordt fifty-fifty in die etappes. Misschien is Peter Sagan een goede bondgenoot omdat hij voor de groene trui blijft gaan", zegt Roy Curvers tegen NU.nl.

"We moeten er in ieder geval voor gaan, want een sprint zonder André Greipel en Mark Cavendish zou ons niet verkeerd uitkomen. Daar moeten we ons op richten."

De Duitser en de Brit, samen goed voor drie ritzeges deze Tour, zijn normaal gesproken mindere klimmers dan Degenkolb en Sagan.

Barguil

De Nederlandse leden van de sprittrein van Giant-Alpecin hadden in de eerste twee bergritten weinig moeite om op tijd binnen te komen.

"Het viel me eigenlijk nog mee. Ik had een goede dag. In het begin werd er hard gekoerst, maar daar hadden we geen problemen mee. Ik heb Warren Barguil nog afgezet aan de voet van de Tourmalet", vertelt Curvers.

De jonge Fransman, die dinsdag hard ten val kwam, behield zijn negende plaats in het algemeen klassement. "Hij heeft na die val de kop niet laten hangen en dat is een goed teken."

Tip de redactie