Tour de France

Trainer Delahaije beschouwt topprestatie Gesink als normaal

Louis Delahaije denkt dat Robert Gesink dinsdag in de eerste bergrit van de Tour de France gewoon zijn normale niveau heeft gehaald.

De trainer van de Achterhoeker zag zijn pupil verrassen door vierde te worden op anderhalve minuut van winnaar Chris Froome en voor veel grote namen.

"Zijn niveau heeft me niet verrast, het verbaasde me meer dat de concurrentie massaal door het ijs zakt", stelt de high performance manager van Lotto-Jumbo.

Delahaije denkt dan ook dat Gesink dit vol kan houden tot het einde van de Tour. "Als hij één kwaliteit heeft, dan is het constant rijden zonder pieken en dalen. Ik beschouw dit ook niet als een piek."

Nooit getwijfeld

De Limburger denkt dat de relatief rustige eerste week Gesink heeft geholpen. "Anderen hebben in de eerste week behoorlijk afgezien. Ze zeggen dat ze het gevoel hebben dat ze al in de derde week zitten en dat hoor ik graag van de concurrentie."

Het voorjaar van Gesink verliep door een knieblessure en familiezaken moeizaam, maar Delahaije heeft het vertrouwen in hem geen moment verloren. "Ik was ook wel klaar met alles wat er gebeurd is, maar ik heb er nooit aan getwijfeld of hij als wielrenner zijn niveau zou halen. Eigenlijk kan het wat tegenslagen betreft nu alleen maar meezitten, al werkt het helaas niet altijd zo."

Het gevaar dat Gesink te vroeg juicht over zijn goede vorm, is volgens Dalehaije niet aanwezig. "Dat zit niet echt in hem, al geniet hij er wel van. Laten we eerlijk zijn: van iedereen bij de ploeg was hij de koelste na zijn prestatie. Ik verwacht dat hij fit blijft en goed blijft herstellen. Hij staat nu in de top tien en dat is wat we vooraf verwachtten."

Lees meer over:
Tip de redactie