Tour de France

Kruijswijk gaat meedoen in 'oorlog' om in kopgroep te komen

Steven Kruijswijk is van plan om woensdag in de elfde etappe van de Tour de France te gaan rijden voor de etappezege.

"Ik wil meegaan in een ontsnapping, er zullen alleen nog honderd andere renners zijn die dat willen. Dus ik verwacht dat het oorlog wordt in het begin van de koers", aldus de 28-jarige renner van Lotto-Jumbo tegenover NU.nl.

Kruijswijk finishte dinsdag in de eerste bergetappe van deze Tour op ruim zes minuten van de ontketende Chris Froome.

"Er zijn natuurlijk heel veel renners die gisteren een tik hebben gekregen. Zelf voelde ik nog niet de benen die ik in de Giro had, maar ik ben niet helemaal weggereden dus daarom ben ik ook van plan om woensdag mee te gaan", stelde Kruijswijk.

De elfde etappe gaat over de Col d'Aspin van de eerste categorie en de Col du Tourmalet van de buitencategorie. De finish ligt in Cautarets op een beklimming van de derde categorie.

De nummer zeven van de Giro dit jaar vindt niet dat hij een dag kan wachten met aanvallen. "Je moet elke kans pakken in de Tour. Je kunt niet blijven wachten op de volgende dag."

Kelderman

Wilco Kelderman zei woensdag voor het begin van de elfde etappe dat hij in de eerste bergrit nog altijd last had van een rugblessure die hij opliep bij twee valpartijen in de eerste Tourweek.

"Ik probeerde om van voren mee te doen, maar ik blokkeerde na een tijdje. Mijn rug is nog heel erg stijf. In het begin ging het echt met stappen vooruit, maar nu gaat het herstel nog in kleine stapjes."

De 24-jarige Kelderman, die dinsdag 13.41 moest toegeven op Froome, verwacht de Tour gewoon uit te kunnen rijden. "Ik voel me iedere dag beter. Dat is een goed teken. De sfeer is goed in de ploeg en Robert Gesink rijdt natuurlijk heel goed. Ik hoop dat ik mijn werk straks nog beter kan doen, want ik wil gewoon verder."

De renner van Lotto-Jumbo zal de komende dagen vooral voor kopman Gesink gaan rijden. "Ik probeer nu zo lang mogelijk werk te doen voor Gesink en me verder een beetje rustig te houden. Misschien kan in dan in de laatste week nog in de aanval. Daar kijk ik wel naar uit."

Lees meer over:
Tip de redactie