Tour de France

Sinkeldam vreesde opgave Barguil: 'Hij lag echt te creperen'

Ramon Sinkeldam dacht dinsdag even dat Giant-Alpecin voor de tweede keer deze Tour de France de belangrijkste renner kwijt was.

Warren Barguil ging in de tiende etappe hard tegen de grond, maar stapte weer op de fiets en kwam zelfs als vijftiende boven op de slotklim.

"Hij lag echt te creperen en wilde geen nieuwe fiets hebben. Ik dacht in principe dat hij zou stoppen", aldus Sinkeldam tegen NU.nl over de nummer negen van het klassement.

"Hij stond eerst op en ging daarna echt liggen om even uit te janken zeg maar. Toen ik hoorde dat hij weer op de fiets zat, dacht ik dat het wel weer goed zat."

Waarschuwing

Sinkeldam haalde zijn kopman vervolgens op om hem terug naar het peloton te brengen. "Hij zat wel te grimassen, maar toen kwam er een klimmetje aan en demarreerde hij gewoon. Blijkbaar was hij weer oké, haha."

"Ik denk dat hij heel veel geleerd heeft van de Vuelta. Daar is hij een paar keer bijna afgestapt vanwege pijn aan zijn knie. Als hij door die pijn heen kan, kan dit ook. Het is gewoon mentaal en dan moeten wij als teamgenoten laten zien dat we er voor hem zijn."

​De Noord-Hollander is zelf in de eerste week ook hard gevallen samen met Tom Dumoulin, die als nummer drie van het klassement de Tour moest verlaten. Sinkeldam ondervindt tijdens het klimmen nog de naweeën van die val.

"Mijn ribben doen elke dag een beetje meer pijn en dat is wel vervelend. Nu is de tijdslimiet nog geen probleem, maar als ik de komende dagen de benen heb waar ik mee eindigde, ben ik de Sjaak. Misschien was dit een goede waarschuwing."

Lees meer over:
Tip de redactie