Tour de France

Clement heeft plezier in de Tour weer gevonden

Stef Clement klaagde in de eerste Tourweek regelmatig over slechte benen, maar de renner van IAM Cycling lijkt het plezier door een sterke ploegentijdrit te hebben hervonden.

"Er was deze week voor ons niet veel te halen en dan is dit een mooi moment om de ploeg te laten zien", aldus Clement na de knappe zesde plaats in Plumelec.

"We hebben er echt iets mooi van gemaakt en hadden er van tevoren ook echt zin in. Hier houd ik wel een goed gevoel aan over."

Die opkikker had Clement naar eigen zeggen ook even nodig na de stress en de valpartijen die het peloton in diverse ritten parten speelde.

"De Tour is hartstikke mooi, maar tijdens het fietsen was er niet zoveel aan. Ik voelde me niet super en dan is er niks te halen. Ik dacht soms: wat ben ik eigenlijk aan het doen?"

"Het is toch afzien en je ziet met die valpartijen een hoop ellende. Ik wist dat het overleven zou worden, maar met slechte benen is dat toch wat zwaarder."

Clement probeert het na het succesje in de ploegentijdrit weer positief te zien. "Wie weet heb ik wel geluk dat ik juist in de eerste week minder was. Dan reed ik ook niet in de weg."

Bekijk alle klassementen

Lees meer over:
Tip de redactie