Voor het eerst sinds 2009 zendt de Duitse televisiezender ARD de Tour de France weer live uit. De Duitser André Greipel won woensdag in Amiens prompt zijn tweede etappe en Tony Martin is na vijf etappes leider in het algemeen klassement.

Martin, dinsdag winnaar van de kasseienrit, draagt donderdag voor de tweede keer op rij het geel. "Vorig jaar werden vier van de eerste zes ritten gewonnen door Duitsers."

"We voelden wel wat druk om dat dit jaar te bevestigen", vertelde Martin, die in de slotfase nog werk leverde om ploeggenoot Mark Cavendish op de juiste positie te houden.

De Brit werd echter geklopt door Greipel, die de groene trui stevig om de schouders heeft. "We hebben een goede en succesvolle lichting wielrenners, maar dat wilden we nu graag live op tv in ons eigen land laten zien", aldus Martin.

"We weten wat we kunnen. Vorig jaar won Marcel Kittel al meteen drie ritten en Greipel ook één. Vandaag had ik liever Cavendish zien winnen. Maar vooruit, als het dan iemand anders moet zijn, dan graag een Duitser."

Gele trui

Martin had een slechte nacht achter de rug. Het veroveren van de gele trui, eindelijk na tal van pogingen, had indruk gemaakt. "Ik denk dat ik om twee uur sliep en ik was ook al weer vroeg wakker. Het geel gaf me kracht vandaag, maar ik hoop vanaf nu weer wat beter te slapen. Anders haal ik Parijs niet."