De Kort en Curvers balen dat ze Degenkolb niet konden helpen

Koen de Kort kon woensdag ploeggenoot John Degenkolb niet aan de etappezege helpen. In de massasprint moest de ploeg van Giant-Alpecin de winst aan Andre Greipel laten.

De Kort vond het een hectische etappe. "De laatste grote valpartij voor de meet was onhandig, daardoor raakten we elkaar even kwijt, al kwamen we op het eind wel weer goed bij elkaar", analyseerde de Nederlander voor de camera van de NOS. "Helaas begonnen we te vroeg aan de sprint."

"We zaten nog met veel man, maar hadden ons verkeken op hoe lastig het nog was in de laatste kilometer. We kwamen goed uit met de trein, maar blijkbaar raakte ik John kwijt", aldus De Kort.

"Als John niet in m'n wiel zit, heeft het geen zin de sprint aan te trekken. Dan kan je beter stoppen en hopen dat andere ploegen te vroeg op kop komen, dat is de standaardprocedure. Maar helaas zat John te ver van achteren."

​Dat er voor de etappezege gesprint zou worden, kwam als een kleine verrassing voor de Kort. "Ik had eigenlijk niet verwacht dat het een massasprint zou worden, omdat het hard waaide. Maar blijkbaar kan het ook té hard waaien, want de mensen waren vooral bezig om chaos te voorkomen."

Curvers

Roy Curvers onderschreef de lezing van De Kort over de chaotische rit in het noordwesten van Frankrijk. "Ik weet niet hoe de laatste 500 meter zijn gegaan, maar het was de hele dag superhectisch."

Het was voor Giant-Alpecin moeilijk om voorin weer een rol te kunnen spelen, vond de Limburger. "Op 25 kilometer van de meet was ik even plassen en toen gebeurde de valpartij, waar Ramon Sinkeldam ook bij zat. Op het laatste moment kwamen we weer bij de jongens terecht en hebben we het tot de laatste bocht goed gedaan."

"Je weet dat John (Degenkolb, red.) niet de allersnelste is tegen Greipel, dus dan moet je proberen het initiatief te nemen en hopen dat andere renners een steekje laten vallen." Toch zit Curvers niet bij de pakken neer, hoewel Giant-Alpecin opnieuw niet met de dagzege aan de haal kon gaan. "We moeten moed putten uit vandaag, we weten dat we goed bezig zijn."

​"Het is bij een aankomst als vandaag lastig om Greipel en Cavendish te kloppen. John komt beter tot zijn recht op een aankomst zoals morgen", blikt de 35-jarige coureur alvast vooruit op de zesde rit van Abbeville naar Le Havre.

"Je weet dat je vandaag niet de beste kaarten in handen hebt, maar omdat we een goed treintje hebben en goed op elkaar ingespeeld zijn, moeten we toch iets proberen. Het is hopen dat anderen in het gedrang komen te zitten en dan heeft John een kans. Maar Greipel heeft het vandaag gewoon goed gedaan."

Tip de redactie