Nacer Bouhanni heeft woensdag de Tour verlaten. De Franse sprinter van Cofidis werd per ambulance afgevoerd na een valpartij vroeg in de vijfde etappe, die werd gewonnen door André Greipel.

Bij de valpartij gingen nog drie renners van Cofidis en de Zwitser Michael Albasini (Orica-GreenEdge) onderuit. Zij konden de rit wel vervolgen, maar Albasini moest na de finish wel naar het ziekenhuis, zo vertelde Orica-ploegleider Matt White in Amiens tegen NU.nl.

Wat voor verwondingen Bouhanni heeft is nog niet duidelijk. Op een foto is hij te zien, liggend in de berm terwijl hij zijn rechterpols ondersteunt.

Later in de etappe kwam ook de Nieuw-Zeelander Jack Bauer (Cannondale-Garmin) ten val en ook hij moest de strijd staken. In totaal zijn er nu negen renners uitgevallen deze Tour.

Zesde plaats

Bouhanni was bezig met zijn tweede Tour, nadat hij in 2013 ook al uitviel. Dinsdag finishte hij als zesde in de vierde etappe.

De kopman van de Cofidis-ploeg viel ook al in het Franse nationaal kampioenschap, een week voor de start voor de Tour.

Hij meldde daarna dat hij niet zou kunnen starten, maar in de dagen daarna bleek dat hij toch in Utrecht op de fiets zou stappen. Dat deed hij dan wel met een paar gekneusde ribben en schaafwonden.