Rudi Kemna verwacht woensdag een onrustige dag voor het peloton in de Tour de France. De ploegleider van Giant-Alpecin denkt dat de regen en met name de harde wind een grote rol gaan spelen. 

"Het zal een andere koers zijn dan wanneer het windstil is en we opgaan voor een massasprint, maar daar wordt het niet minder interessant van", aldus Kemna tegenover NU.nl.

"De regen en de wind zullen de renners behoorlijk parten gaan spelen, waardoor het een onrustige rit wordt. Wij klagen er niet over, maar we hadden liever beter weer gehad."

Kemna erkent dat het peloton wel toe zou zijn aan een iets rustigere dag. "Als je in de Tour zit moet je daar niet te veel op rekenen. Die nerveuze ritten, dat is de Tour."

Giant-Alpecin zal vol voor de winst van sprinter John Degenkolb gaan rijden in de rit naar Amiens. "De etappe is niet helemaal geschikt om met een groepje weg te komen, want alleen de eerst 120 kilometer zijn 'op de kant'."

Waaiers

Ook de renners vrezen voor een chaotische rit op de Noord-Franse wegen. De kans lijkt groot dat het net als in de etappe van dinsdag naar Zeeland weer aankomt op waaierrijden. 

"Het wordt weer zo'n dag dat je blij bent dat je de finish haalt. Vanaf de start gaat het los, het is gelijk bingo", zegt Dylan van Baarle van Cannondale-Garmin. "Ik had gehoopt op een zonnig dagje met weinig wind, maar dat zit er helaas niet in."

Lieuwe Westra zat dinsdag in de kopgroep, maar zal woensdag ongetwijfeld weer aan de bak moeten om met Astana de verloren tijd van kopman Vincenzo Nibali goed te maken. "Natuurlijk voelen we druk, maar dat moet ook. Iedereen wil voorin zitten en het zal een heel gevecht worden."

"We moeten oppassen dat we de boot niet missen. Het kan een sprint worden, maar het kan ook zomer een chaos worden."