Klassementsrenner Chris Froome maakt zich niet druk over het verlies van zijn gele trui in de vierde etappe van de Ronde van Frankrijk.

Sterker nog, het lijkt voor hem en zijn ploeg een last die van de schouders valt. "Voor ons is dit de perfecte situatie. Hopelijk kunnen mijn teamgenoten nu een beetje rust krijgen de komende dagen", reageerde Froome.

De Brit raakte het geel kwijt aan de Duitse tijdritspecialist Tony Martin. "Ik ben niet bezorgd over het verlies van de gele trui. Er is nog een lange weg te gaan."

"Tony is een goede tijdrijder, maar hij zal er niet zijn in de bergen. Ik ben blij dat het geel naar hem gaat in plaats van naar een van de grote rivalen voor het klassement."

In zijn leiderstrui liet Froome zich prominent van voren zien in de gevaarlijke kasseienrit door België en het noorden van Frankrijk. "Ik wilde niet laten zien hoe sterk ik was maar ik probeerde uit de problemen te blijven. We kunnen opgelucht adem halen en gerust gaan slapen."

Nibali

Wat Vincenzo Nibali ook probeerde op de kasseien, hij kreeg zijn concurrenten niet kapot gereden. De Italiaan legde vorig jaar op de keien in Noord-Frankrijk nog de basis voor zijn eindzege in de Tour.

Dit keer kon Nibali het verschil echter niet maken in de miniversie van Parijs-Roubaix, ondanks hulp van Lars Boom. "Ik heb alles geprobeerd, maar helaas bleef het droog. Daardoor was het minder gevaarlijk dan vorig jaar en onmogelijk om verschillen te maken", zei de kopman van Astana.

Nibali baalde niet alleen dat de voorspelde regen uitbleef, maar ook dat ploeggenoot Boom in de finale lek reed. De Brabander, vorig jaar winnaar van de kasseienrit naar Arenberg, kon zijn kopman daardoor niet bijstaan op de laatste stroken.

"Het maximale dat ik kon bereiken, was dat het peloton uitdunde en een lang lint werd. Maar helaas kon ik mijn concurrenten niet lossen", zei Nibali, die wel werd uitgeroepen tot meest strijdlustige renner van de etappe. De titelverdediger staat dertiende in het klassement, tussen Bauke Mollema en Robert Gesink in.