De kasseienetappe kende voor Lotto-Jumbo dinsdag twee gezichten. Specialist Sep Vanmarcke kon door pech geen hoofdrol spelen, terwijl kopman Robert Gesink op het eerste oog eenvoudig bijbleef.

"Sep reed twee keer lek en dat valt niet mee. Dat is wel balen en klote voor hem. Van Gesink wisten we dat hij goed was", concludeerde ploegleider Nico Verhoeven na de vierde rit.

Vanmarcke was zelf zichtbaar teleurgesteld. De Belg haakte al na de eerste kasseistrook af. "Als hij nou niet lek rijdt en tiende wordt, heeft hij gevochten tot aan de streep."

"Dit is voor een sportman het ergste, geen kans krijgen om te strijden. Gelukkig kwamen er 35 man aan de streep en was de kans klein geweest dat Sep had gewonnen."

Parijs-Roubaix

Verhoeven wist van de trainingen al dat Gesink geen angst had voor de kasseien. "Hij was vorig jaar al eens bij een klassieke stage waarbij we ook Parijs-Roubaix verkenden en toen was hij één van de beteren."

Wilco Kelderman kende ondanks een lekke band vroeg in de wedstrijd ook een goede etappe. De klimmer kon Vanmarcke lang ondersteunen en kwam uiteindelijk op bijna drieënhalve minuut binnen. Kelderman had weinig last van de verwondingen na zijn valpartijen in de afgelopen twee dagen.

Dat was anders bij Laurens ten Dam, die op bijna zeventien minuten binnen kwam. "Hij had wel last natuurlijk, maar het ging oké. Voor hem is het herstellen, bijkomen en proberen om er over vier of vijf dagen heel goed voor te staan."