De Kort baalt van inschattingsfout en ontbreken Dumoulin

Koen de Kort maakte zich dinsdag klaar om de sprint aan te trekken voor John Degenkolb toen Tony Martin er vandoor ging. De renner van Giant-Alpecin twijfelde even, maar besloot te blijven zitten.

"Balen, dat is het eerste woord dat in me opkomt", mopperde de Brabander nadat Martin met slechts drie seconden voorsprong de rit won en Degenkolb ook nog voor de vierde keer in zijn carrière tweede werd in een Touretappe.

"Ik zag Tony weggaan en misschien had ik moeten reageren. Daar had ik de benen voor, maar achteraf is het makkelijk praten. Ik dacht dat iemand anders het wel zou doen, maar niemand deed iets. Het was misschien een inschattingsfout."

"We hebben te lang gewacht, maar moesten gokken omdat we maar met zijn tweeën bij Degenkolb waren. Dit keer was het helaas de verkeerde gok. Dit was dé rit die we hadden genoteerd voor John. Het is zo zonde voor hem, echt heel erg zuur."

Het was de tweede grote domper op rij voor Giant-Alpecin, dat maandag Tom Dumoulin als kanshebber op de gele trui zag uitvallen. "Als Dumoulin nog in koers was, had hij er zeker op het einde bij gezeten en dan wil ik nog wel zien of Martin voorop blijft. Dat maakt het misschien nog zuurder."

Afgezien

De Kort vond de zwaarte van de kasseienrit meevallen, zeker vergeleken met de regen die het peloton vorig jaar teisterde bij de mini-editie van Parijs-Roubaix. "Als het niet regent, zijn de kasseien in de Tour wel oké. Natuurlijk heb ik af en toe afgezien om het wiel te houden, maar het was wel te doen."

Lees meer over:
Tip de redactie