Tour de France

Gesink 'heel tevreden' over Lotto-Jumbo in kasseienrit

Robert Gesink was dinsdag 'heel tevreden' over de vierde etappe in de Tour de France.

"Het was een goede dag", sprak de renner van Lotto-Jumbo voor de camera van de NOS. "We willen elke dag zo koersen, maar dat gaat niet altijd."

De Nederlandse equipe liet zich de hele dag van voren zien in de zware kasseienrit. "We hebben vandaag een heel goede strijdlust getoond. Helaas reed Sep (Vanmarcke, red.) lek, dat kostte ons een fantastische dag."

​Voor in het peloton was het dringen op de kasseien in Noord-Frankrijk. Dat was af en toe behoorlijk stressvol, meent de Achterhoeker. "Maar we zaten natuurlijk met een heel sterke ploeg. Als je met veel mannen zit, moet je af en toe een beetje een klootzak zijn."

De kopman handhaafde zich zelf ook relatief eenvoudig voorin richting finishplaats Cambrai. "Ik ben niet zo'n lichtgewicht als Quintana, ik kan goed over die keien heen. In Sep had ik een ideale maat, hij weet hoe het werkt en kan heel goed positie kiezen."

'Goede renner'

Dat Gesink na vier dagen een knappe veertiende plek bezet op minder dan twee minuten van geletruidrager Tony Martin verbaast de 29-jarige renner niet. "Ik ben ook best wel een goede renner."

"Ik voel me goed en we hebben een fantastische ploeg staan. De jongens dragen het goed en ik ben wat ouder. Ik kan de dingen wat beter in perspectief zien, dat is wel belangrijk in een grote ronde."

Lees meer over:
Tip de redactie