Tour de France

Renners Giant-Alpecin weer op pad met succeswens Dumoulin

Rudi Kemna zorgde er maandagavond voor dat Tom Dumoulin nadat hij uit was gevallen in de Tour de France nog even afscheid kon nemen van zijn teamgenoten in een Luiks hotel.

"Hij wilde eigenlijk niet en toen vroeg ik of hij nog een foto of een video op wilde nemen voor zijn teamgenoten. Toen zei hij: 'dan kan ik ook nog wel naar het hotel gaan.' Dat was ook mijn doel", vertelt de ploegleider van Giant-Alpecin aan NU.nl.

"Tom zei onderweg nog: 'we zijn laat bij het hotel, maar om de verkeerde reden. Ik had laat moeten zijn door de huldiging voor de gele trui, niet omdat ik ben gevallen.'"

Volgens Koen de Kort was er geen sprake van een emotioneel afscheid in de kamers van de verschillende renners. "Er waren geen tranen. Hij wenste ons gewoon succes."

Hechtingen

Kemna heeft de zware valpartijen met de renners aan de eettafel besproken. "We hebben geconcludeerd dat dit ook bij wielrennen hoort. De sport is niet altijd mooi en dat weten die jongens nu helemaal."

Ramon Sinkeldam lag net als Dumoulin in het gras, maar gaat met wat hechtingen gewoon verder.

Dumoulin verliet de Tour maandag met een breukje in zijn schouder, die ook nog uit de kom was.

De tijdritspecialist leek op weg naar de gele trui, maar haalde de Muur van Hoei niet. Na het afscheid van zijn teamgenoten keerde hij terug naar zijn woonplaats Maastricht.

Lees meer over:
Tip de redactie