Tour de France

Teamgenoten Dumoulin proberen knop om te zetten

Roy Curvers, Ramon Sinkeldam en Koen de Kort kwamen maandag allemaal aangeslagen bij de teambus van Giant-Alpecin na het uitvallen van Tom Dumoulin.

"Eén keer met de ogen knipperen en heel de Tour is voorbij voor Tom", luidde de conclusie van wegkapitein Curvers.

Dumoulin werd juist een goede kans toegedicht om in Hoei het geel te pakken. Op 60 kilometer van de finish ging het helemaal mis bij een grote valpartij.

"Ik wil aansluiten bij een groep en ineens zie ik Tom door de lucht vliegen. Ik had er meteen al een slecht gevoel bij, want we reden tussen de 70 en de 80 kilometer per uur", aldus Curvers.

Sinkeldam knalde op zijn beurt tegen Dumoulin aan, maar had wonderwel alleen wat schaafwonden. "Iedereen viel over me heen. Het duurde even voor alle fietsen van me af waren."

"Ik miste gelukkig net een lantaarnpaal. Als we honderd meter verder vallen tegen zo'n paal, waren we helemaal de sjaak geweest natuurlijk. Nu heb ik alleen een paar hechtingen nodig. Ik kon gelukkig redelijk goed de koers uitrijden."

Kasseien

Curvers en De Kort kwamen er pas later achter hoe het was afgelopen met Dumoulin. Toen de organisatie de koers had stilgelegd, gingen ze even buurten bij de ploegleiderswagen waar ze het slechte nieuws werd verteld.

"In eerste instantie had ik helemaal geen zin meer om überhaupt door te rijden", aldus Curvers. "Ik probeerde mezelf toch bij elkaar te rapen, want als ik er zelf met mijn kop niet bij ben zit een ongeluk helemaal in een klein hoekje."

De Kort vond het vooral fijn om te horen dat Dumoulin er relatief goed vanaf was gekomen met een breukje in zijn schouder, die ook uit de kom was. De Brabander kon vervolgens niets anders dan zich weer concentreren op dinsdag, wanneer de kasseien wachten.

"Het is heel erg balen, maar we moeten wel verder met andere doelen. Er is één kopman uitgevallen en dan gaan we naar de volgende. Natuurlijk is dat lastig, maar die rit is één van de belangrijkste dagen voor John Degenkolb."

Tip de redactie