GENT - De Let Tomas Vaitkus is de tweede renner die de Ronde van Frankrijk moet verlaten. De 25-jarige Discovery-coureur, bezig aan zijn eerste Tour, brak maandag tijdens de tweede etappe zijn duim op vijf plaatsen. Hij is in een ziekenhuis in Waregem geopereerd.

Net als de zondag uitgevallen Spanjaard Eduardo Gonzalo Ramirez, raakte Vaitkus geblesseerd tijdens een val. Het was dit keer een massale valpartij vlak voor de finish. Vaitkus was niet de enige die wat overhield aan de smakpartij. Zijn Amerikaanse ploeggenoot George Hincapie liep snijwonden aan zijn knie op.

Hechtingen

Hincapies landgenoot Fred Rodriguez kreeg in het hospitaal tien hechtingen in zijn elleboog. De Predictor-coureur klaagde ook over pijn in zijn heup en sleutelbeen, maar die verwondingen bleken niet ernstig. De Belg Leif Hoste, ook van Predictor, raakte geblesseerd aan zijn knie. Daniele Bennati van Lampre moest ook naar het ziekenhuis, maar er werden geen breuken geconstateerd bij de Italiaan.

Zenuwpijn

Thor Hushovd, de Noorse renner van Crédit Agricole, viel op zijn billen en heeft last van hevige zenuwpijn. De Nieuw-Zeelander Julian Dean hield een gezwollen hand over aan zijn duik op het asfalt en de Rus Aleksandr Botsjarov kampt met een stijve nek.

Volgens de teammanagers van de renners verschijnen ze echter allemaal, behalve dus Vaitkus, dinsdag weer aan de start.