PARIJS - De Italiaanse wielrenner Pietro Caucchioli maakt geen deel uit van de selectie van Crédit Agricole voor de Ronde van Frankrijk.

Dat heeft de ploegleiding zondag bekendgemaakt. Caucchioli is niet volledig hersteld van een bronchitis die hem in de Giro parten speelde, meldde ploegleider Roger Leageay.

Hushovd

"Het gaat beter met Pietro, maar je moet 100 procent zijn om de Tour te rijden", verklaarde Legeay, die vijf Fransen in zijn ploeg heeft: William Bonnet, Anthony Charteau, Patrice Halgand, Sébastien Hinault en Christophe le Mevel.

Verder rijden voor Crédit Agricole de Noor Thor Hushovd, de Rus Aleksandr Botsjarov, de Nieuw-Zeelander Julian Dean en de Kazak Dmitri Fofonov.

Clement

Bij Bouygues Telecom, waar de selectie officieus al langer vaststond, rijden zes Fransen de Tour. Oudgediende Laurent Brochard werd niet geselecteerd, debutant is de Nederlander Stef Clement.

De negen Tourrenners: Pierrick Fedrigo, Anthony Geslin, Laurent Lefèvre, Jérôme Pineau, Matthieu Sprick, Thomas Voeckler (Fra), Stef Clement (Ned), Xavier Florencio (Spa) en Johann Tschopp (Zwi).

Agritubel

Agritubel gaf Cédric Hervé het laatste ticket voor de Ronde van Frankrijk. Hij is één van de zes Fransen in de ploeg: Freddy Bichot, Romain Feillu, Nicolas Jalabert, Benoît Salmon en Nicolas Vogondy zijn de andere vijf. Verder zijn de Spanjaarden Moïse Duenas, Eduardo Gonzalo en Juan Miguel Mercado geselecteerd.

McGee

Lilian Jegou is de vervanger van de geblesseerde Australiër Bradley McGee in de Tourploeg van Française des Jeux. Hij brengt het totaal in de ploeg op zeven Fransen: Sandy Casar, Sébastien Chavanel, Mickael Delage, Remy di Gregorio, Matthieu Ladagnous, Benoit Vaugrenard (Fra), Philippe Gilbert (Bel) en Thomas Lövkvist (Zwe) completeren de ploeg.