De vijfde etappe gaat van start in een plaats wiens naam wereldberoemd is geworden door de wijn. In een rit over meer dan 180 kilometer starten de renners in Chablis en rijden zij richting de Alpen.

In het Franse binnenland zullen de klassementsrenners zich voor het eerst moeten gaan roeren. Onderweg komt het peloton maar liefst acht cols tegen: vier van de vierde categorie, drie van de derde en één van de tweede.

De sprinters komen vandaag niet in het stuk voor. De etappe zal rustig beginnen, maar na zo’n 40km zullen de eerste vluchters zich meldden. Mochten de grote jongens zich vandaag willen laten zien dan zullen zij wachten tot 50km voor de finish.

De bijna 900m hoge Haut-Folin is de eerste echte beklimming van de tour en het zal afwachten zijn hoe de klassementsrenners dat gaan aanpakken. Vlak voor de streep ligt de laatste beklimming van bijna 600m. De aankomst is echter niet bergop, de laatste acht kilometer van de etappe is bergaf.

De renners beginnen om 12.55 uur aan de rit naar Autun, waar een massasprint lijkt uitgesloten. De verwachte aankomst is om 17.20 uur.

Etappe 5
Chablis - Autun
183km