De vierde etappe zal een moeilijke kluif worden voor de renners die hopen op massasprints. Hoewel er in principe sprake is van een vlakke etappe zullen vier cols van de vierde categorie zich perfect lenen voor vluchtpogingen.

Gisteren werd het pijnlijk duidelijk dat de achtervolgende ploegen niet altijd even goed rekenen. Door de cols kan het peloton wel eens te laat de kopgroep terughalen.

De renner beginnen om 13.00 uur aan de 193 km lange etappe en komen al na 23km de eerste pukkel op de weg tegen. Vroege vluchters zullen hier zeker proberen hun slag te slaan. Mochten zij daar niet loskomen van het peloton dan krijgen aanvallers na 63km een tweede kans op de 170m hoge Côte de Doucy.

Aangezien alle drie de tussensprints na deze cols liggen zullen de sprinters waarschijnlijk geen punten pakken in de tussensprints. De klassementsrenners zullen echter niet nerveus worden van de vier ‘beklimmingen’. In de 80 vlakke kilometers na de tweede col zullen de sprintkernploegen ervoor zorgen dat het gat met mogelijke vluchters niet te groot wordt.

Dertig kilometer voor het einde volgen de laatste twee heuvels van de dag. De Côte de Galbaux en de Côte de Bel-Air zijn allebei ongeveer 170 meter en volgen elkaar vrijwel meteen op. Het lijkt de perfecte plaats voor een laatste vluchtpoging.

Etappe 4
Villers-Cotterêts - Joigny
193km