WAREGEM - De dubbele overwinning in Gent hadden ze gevierd met champagne en wijn. Bram Tankink en Steven de Jongh, de Nederlandse wielrenners van de Tourploeg van Quick-Step, beleefden maandag een mooie avond.

Hun teamgenoot Gert Steegmans won in Gent de tweede etappe, Tom Boonen werd tweede en veroverde bovendien de groene trui.

"Er is er één binnen, wat nog volgt is alleen maar mooi meegenomen", zei De Jongh dinsdag in Waregem glunderend voor de start van de derde rit. "We hebben er één op gedronken gisteravond. De grote baas van Quick-Step was uit Amerika overgekomen, hij kwam voor het eerst bij een wielerkoers. Dat was natuurlijk prachtig."

Grote ogen

"Hij had nog nooit van een fiets gehoord", aldus Tankink. "Die man zat 's avonds aan tafel nog met grote ogen te kijken. Hij wist niet wat hij meemaakte. Het was voor ons ook super, helemaal compleet."

Of Boonen zijn helper Steegmans liet winnen? Dat was de vraag. "Volgens mij hield Tom wel wat in toen hij zag dat er niemand meer bij kon komen. Maar hij heeft wel eerlijk toegegeven dat Gert nauwelijks bij te houden viel."