De derde etappe is de langste van de ronde en zal voor het eerst eindigen op Frans grondgebied. Na 236km komen de renners aan in Compiègne, waar Jeanne d’Arc door de Britten gevangen werd genomen.

Op voorhand lijkt ook de derde etappe een prooi voor sprinters te worden. Maar net als in de eerste rit naar Canterbury, ligt op dertig kilometer voor de streep in Compiègne eveneens een beklimming van de vierde categorie.

De sprinters zullen dus rekening moeten gaan houden met aanvallers die rijden voor dagsucces. Voor de Côte de Blérancourt liggen drie tussensprints waar punten voor de groen trui te behalen zijn.

Na 34km, 104km en 168km zullen de renners op de pedalen moeten. De renners gaan om vijf voor twaalf van start en komen naar verwachting tegen vijf uur aan in Compiègne.

Net als in de voorgaande etappe wordt ook in de rit van Waregem naar Compiègne het parcours van een klassieker aangedaan, Parijs - Roubaix. Maar tot opluchting van de meeste renners worden kasseistroken van ‘De hel van het Noorden’ niet aangedaan.

Etappe 3
Waregem - Compiègne
236km