LONDEN - Na de kopstoot van Zinedine Zidane in de WK-finale is nu epo aan de beurt om bezongen te worden in een lied. De band La Plage neemt de wielrenners van de Ronde van Frankrijk op de korrel met het nummer 'Epo, I love you'.

Het lied over de kopstoot die voetballer Zidane uitdeelde aan zijn Italiaanse tegenstander Marco Materazzi werd een hit: Er werden meer dan 460.000 singles verkocht. Terwijl het nummer 'Coupe de boule' (kopstoot) zo maar even in elkaar was gezet tijdens een lunch aan de keukentafel.

La Plage probeert het nu opnieuw door de draak te steken met de dopingproblemen in de wielersport. De Franse krant Le Parisien drukte vrijdag al het refrein van het nummer af. Daarin wordt epo de liefde verklaard: 'Dankzij jou word ik nummer één, dankzij jou vlieg ik op weg naar de mooiste trui'.

Lol

Platenmaatschappijen hebben al aangeklopt bij de makers, aangezien dit soort humoristische liedjes met bijbehorende videoclips het goed doet op internet. "Maar we zijn niet uit op succes", aldus een lid van de band. "We doen het voor de lol."