Kom deze zomer naar het Spoorwegmuseum in Utrecht en ontdek en beleef de geschiedenis van 175 jaar spoorwegen. De tickets zijn geldig tot en met 1 september 2019.

Bestel hier je tickets.

Kom je deze zomer uitleven in het Utrechtse Spoorwegmuseum

Zodra je de drempel van het historische Maliebaanstation overstapt, waan je jezelf in de tijd dat alleen de allerrijksten een treinrit konden betalen en waar dampende stoomlocomotieven de dienst uitmaakten op het spoor. Maar het Spoorwegmuseum is veel meer dan alleen treinen kijken.

Wat dacht je van een achtbaanrit door het donker, langs levensgrote stalen monsters? Of een bezoek aan een Engels mijndorp, waar je het verhaal hoort over de uitvinding van de stoommachine en de allereerste trein? Acteurs nemen je mee naar het tijdperk van de Oriënt Express, die reed van Parijs naar Istanbul. Hoe werkt een trein eigenlijk? Waarom valt een vogel niet dood neer als hij op de bovenleiding gaat zitten? Waarom ontsporen treinen niet voortdurend? Wat is een vetergang? Dat en nog veel meer kun je zelf ontdekken in het Techlab. Door het doen van allerlei proefjes ontdek je zelf de werking van de trein.

De meest spectaculaire attractie van het Spoorwegmuseum is de Vuurproef. Hier gaat het over hoe de komst van de trein de wereld heeft veranderd. De rondleiding door het museumdepot gaat echter niet helemaal zoals gepland. Wie had gedacht dat je zelf een stoomlocomotief moet besturen? Voor je het weet raas je in volle vaart met de trein door de tijd. Een spectaculaire attractie die je niet snel verwacht in een museum.

  • Waar: Spoorwegmuseum, Utrecht
  • Prijs: van 17,50 euro voor 10,99 euro, inclusief 0,99 euro servicekosten
  • Wanneer: de tickets zijn geldig tot en met 1 september 2019
  • Bestel hier je tickets

*Exclusief 0,99 euro administratiekosten. Kinderen tot en met 3 jaar hebben gratis toegang. Tickets zijn geldig tot en met 1 september 2019. Tickets zijn niet geldig in combinatie met andere acties of inwisselbaar voor geld. Restitutie is niet mogelijk.