Jeroen Rietbergen hoeft niet te hopen op een terugkeer in de Edwin Evers Band. Dat heeft Edwin Evers zaterdagavond gezegd in RTL Boulevard. "Dat zeg ik niet zozeer vanwege hem maar uit respect voor Johan die zijn plek heeft ingenomen."

Dat Rietbergen niet terugkeert in de band, betekent volgens Evers niet dat zijn carrière in de muziekwereld voorbij is. "Jeroen is een waanzinnig goede muzikant en dat talent moet hij gaan gebruiken op de manier waarvoor dat bedoeld is."

In januari heeft de Edwin Evers Band de samenwerking met Rietbergen, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag, beëindigd. Evers: "Ik had er een duidelijke mening over. Hij heeft zich daarin groot opgesteld en gezegd: je moet doen wat het beste is voor de band en je hoeft niet aan mij te denken."

Rietbergen was bandleider bij The voice of Holland, maar stapte begin januari op nadat hij erkende dat de beschuldigingen achter de schermen van het programma aan zijn adres klopten.

Ook strafrechtelijk onderzoek naar Borsato, Ali B en regisseur

Eind april maakte het Openbaar Ministerie bekend een strafrechtelijk onderzoek in te stellen naar aangiften tegen vier personen rondom The voice of Holland. Naast Rietbergen is er ook tegen Marco Borsato, Ali B en een regisseur aangifte gedaan.

Rietbergen heeft via zijn advocaat Peter Plasman laten weten dat hij tijdens het strafrechtelijk onderzoek graag zijn kant van het verhaal vertelt.