Zangeres Do had naar eigen zeggen ook een "onprettige" ervaring met de regisseur van het programma The voice of Holland. Ze zei dinsdag in de podcast Met z'n allen van Gwen van Poorten dat de man, die door meerdere vrouwen wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag, "extreem handtastelijk" was.

"Ik vond het onprettig om met hem alleen in een ruimte te zijn, omdat ik vind dat hij grenzen over gaat. Het is soms gewoon heel moeilijk als vrouw daar iets van te zeggen", zegt Dominique Rijpma van Hulst, zoals de zangeres voluit heet. "Wat ik niet begrijp, is dat er niet andere mannen of vrouwen op de werkvloer zijn die dat zien en zeggen: joh gast, doe dat even niet."

De veertigjarige zangeres vertelde in februari, kort na de BOOS-uitzending over de vermeende misstanden achter de schermen bij The Voice, dat ze op twintigjarige leeftijd is aangerand door oud-bandleider Jeroen Rietbergen.

In de podcast voegt Do daaraan toe dat ze hem "vol in zijn gezicht" heeft geslagen toen hij aan haar zat. "En ik heb tegen hem gezegd: 'Dude, what the fuck. Hoezo doe jij dat?' Hij heeft toen ook gezegd: 'Sorry, ik zal het niet meer doen'."

'Dat weet iedereen toch'

Daarna is het bij haar niet meer gebeurd. De zangeres vindt het wel raar dat de verhalen over Rietbergen, die erkende relaties van "seksuele aard" te hebben gehad en opstapte bij The Voice, pas zo laat aan het licht kwamen. "Hij heeft het dus blijkbaar zijn hele leven lang gewoon voortgezet. Ik was gewoon verbaasd dat het zo lang zo ver heeft kunnen komen. Omdat ik dacht: dit weet iedereen toch?"

Do is blij dat het onderwerp door BOOS meer bespreekbaar is geworden. "Ik vind het supergoed dat vrouwen veel mondiger zijn, dat ze durven zeggen: dit klopt niet. En het heeft wel absoluut een bewustwording gecreëerd bij heel veel mannen."

Dit zijn de aanklachten over misstanden bij The Voice
158
Dit zijn de aanklachten over misstanden bij The Voice