Talpa-medewerksters hebben een paginagrote advertentie in het AD geplaatst om John de Mol aan te spreken op zijn optreden en verklaring in het BNNVARA-programma BOOS.

Ze zijn het niet eens met de uitlatingen die hun baas tegenover Tim Hofman deed in hun gesprek over de misstanden bij The voice of Holland. "Beste John, het ligt niet aan de vrouwen. Groet, de vrouwen uit je bedrijf", staat op de pagina.

De Mol reageerde donderdagmiddag in BOOS op de beschuldigingen tegen diverse medewerkers van het programma The Voice. Onder anderen bandleider Jeroen Rietbergen en coach Ali B worden door diverse vrouwen beschuldigd van seksueel overschrijdend gedrag. De Talpa-baas zei dat het belangrijk is dat vrouwen zich melden, maar hij had het nauwelijks over de verantwoordelijkheid van de besproken mannen.

"Dit is een statement van verdrietige vrouwen die bij Talpa werken, die met stijgende verbazing en het schaamrood op de kaken hebben aangehoord wat de reactie was van John de Mol op de vragen van Tim Hofman", aldus de vrouwelijke medewerkers. "We vinden het heel goed dat hij daar is gaan zitten, maar zijn ook teleurgesteld dat hij vrouwen oproept om zich vooral te melden bij de juiste loketten."

John de Mol wordt door de vrouwen van Talpa direct aangesproken in de advertentie die in het AD is geplaatst.

John de Mol wordt door de vrouwen van Talpa direct aangesproken in de advertentie die in het AD is geplaatst.
John de Mol wordt door de vrouwen van Talpa direct aangesproken in de advertentie die in het AD is geplaatst.

Cultuurverandering is nodig

Volgens de vrouwelijke werknemers zegt die opstelling veel over een cultuurverandering die nodig is binnen het bedrijf, maar ook in de mediawereld en maatschappij. "En vast en zeker bij meer grote bedrijven waar dit soort denkfouten nog steeds worden gemaakt door mannen met macht."

"Het gedrag van vrouwen is niet het probleem. En ook niet de oplossing. Dit statement is natuurlijk ook voor alle andere slachtoffers van seksueel grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer (niet alleen bij Talpa), om die een hart onder de riem te steken."

In het gesprek met Hofman zei De Mol "dat er alle mogelijkheid is om aan de bel te trekken, maar dat al die loketten en maatregelen kennelijk niet het gewenste effect hebben gehad". Ook was de Talpa-baas zich er niet van bewust "dat zo veel verhalen over grensoverschrijdend gedrag bij The Voice zo lang onbekend zijn gebleven".

De Mol: "Vrouwen hebben kennelijk een soort schaamte, ik weet niet wat het is, maar ik wil me er graag in verdiepen." Hij hoopt dat de gebeurtenissen "een voorbeeld zijn" en dat slachtoffers ervan geleerd hebben, zodat ze "onmiddellijk aan de bel te trekken en dit onmiddellijk melden als het ze ooit nog eens overkomt".

Dit zijn de aanklachten over misstanden bij The Voice
158
Dit zijn de aanklachten over misstanden bij The Voice