Ali B ontkent donderdag dat hij "enige seksuele relatie" met een kandidaat van The voice of Holland heeft gehad of gezocht. Zijn advocaat Bart Swier vertelt donderdag bij Beau dat Ali B de vrouw die aangifte heeft gedaan denkt te herkennen en naar eigen zeggen "seks met instemming" met haar heeft gehad.

"Ali denkt de situatie van de eerste aangifte te herkennen, ook al is het anoniem. Als het de vrouw is van wie hij denkt dat het is dan heeft hij wel seks met haar gehad, absoluut. Maar met volledige instemming van haar", aldus Swier.

De tweede zaak, grensoverschrijdend gedrag dat naar verluidt heeft plaatsgevonden op een schrijverskamp, herkent Ali B "helemaal niet" volgens zijn advocaat. "Hij heeft geen idee wie dit is."

"Zelf blijf ik erbij dat ik mij bij The voice of Holland nooit schuldig heb gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag, schrijft Ali B zelf op Instagram. "Nooit heb ik enige seksuele relatie met een kandidaat gehad of gezocht." Ali B ontkende eerder deze week ook alle beschuldigingen toen er twee aangiftes aan zijn adres binnenkwamen.

"Er liggen nu twee anonieme aangiftes die met veel spektakel als nieuws worden gebracht. Dat is onterecht. Dit neigt naar een trial by media. Ik kan mij hier niet publiekelijk tegen verweren. Voor mij staat niettemin vast dat het Openbaar Ministerie in beide gevallen zal moeten besluiten tot seponering", schrijft de rapper.

Ali B, die getrouwd is en drie kinderen heeft met zijn manager Breghje, geeft in zijn reactie wel toe dat hij de afgelopen tien jaar affaires heeft gehad. "Maar nooit maakte ik mij schuldig aan machtsmisbruik, laat staan enig strafbaar feit."

Een van de aangiftes werd gedaan door een oud-kandidaat van The Voice, de vrouw die Ali B denkt te herkennen. De ander zou volgens zijn advocaat losstaan van het RTL-programma. Een van de aangiftes betreft verkrachting, zo vertelt de aanklaagster in het programma BOOS van Tim Hofman, dat donderdag te zien was.

Zij vertelde dat ze na haar deelname aan het programma benaderd werd door de rapper. Ook zei ze dat Ali B aan haar toegaf vaker seks te hebben met kandidaten. Hij was volgens haar echter niet bang dat die verhalen uit zouden komen, want "niemand gaat jou geloven", zo zou hij gezegd hebben.

Dit zijn de aanklachten over misstanden bij The Voice
158
Dit zijn de aanklachten over misstanden bij The Voice