Albert Verlinde wilde met zijn opmerkingen in Shownieuws niet Humberto Tan "op één hoop gooien" met het grensoverschrijdende gedrag bij The Voice. Dat zegt de showbizzdeskundige maandag in het programma, nadat Tan aangifte wegens laster tegen hem had gedaan.

Verlinde stelt dat hij Tan, die met appjes avances naar vrouwelijke gasten zou maken, noemde als "voorbeeld van de bedrijfscultuur die toen bij RTL heerste". Hij had zich naar eigen zeggen "niet gerealiseerd dat mensen dit in het weekend van die zware verdachtmakingen op één hoop" zouden gooien. Hij wijt dat aan "de dynamiek van de afgelopen dagen".

De showbizzexpert beklemtoont Tan niet ongewenst gedrag te verwijten. Verder wacht Verlinde af of de aangifte wordt doorgezet.

Verlinde beschuldigde Tan er zondag in Shownieuws van grensoverschrijdende berichtjes te sturen naar vrouwelijke gasten van zijn tv-programma. Volgens Verlinde had Tan "de neiging om na de uitzending contact te zoeken met vrouwen die leuk waren".

Tan reageerde hier via Twitter direct op. "Wat een kolder! Pure smaad. Ik bedankte na afloop van de uitzending alle gasten via een app: mannen en vrouwen. Dat heeft verder niets te maken met The Voice."

Zaterdag werd duidelijk dat The voice of Holland voorlopig niet wordt uitgezonden vanwege berichten rondom mogelijk seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik. RTL en producent ITV hebben een onafhankelijk onderzoek ingesteld naar de aantijgingen.

Bandleider Jeroen Rietbergen erkende vervolgens dat hij relaties van "seksuele aard" heeft gehad met vrouwen die betrokken waren bij het programma. Tegen The Voice-coach Ali B is aangifte gedaan, naar verluidt door een oud-kandidaat van het programma.