Linda de Mol heeft haar relatie met Jeroen Rietbergen verbroken, laat ze maandag in een verklaring weten. Rietbergen raakte de afgelopen dagen in opspraak wegens ongepast gedrag achter de schermen bij The voice of Holland, waarbij hij bandleider was.

"Sinds een paar dagen zit ik in een verschrikkelijke nachtmerrie. Er zijn zo ontzettend veel dingen naar boven gekomen waar ik geen weet van had en waarvan ik, omdat ze anoniem zijn, niet weet wat waar is en wat niet", schrijft De Mol op LINDA.nl.

"Ik heb inmiddels mijn relatie verbroken, Jeroen woont niet meer bij mij. Mijn werkzaamheden leg ik de komende tijd neer in de hoop dit een plek te kunnen geven en ik vraag iedereen mijn gezin met rust te laten."

Talpa: Nog veel onduidelijk over werkzaamheden Linda de Mol

Talpa weet nog niet wat voor gevolgen de beslissing van De Mol heeft om voorlopig haar werkzaamheden stil te leggen. "Wij kunnen niet op de zaken vooruitlopen", laat een woordvoerder van de zendergroep desgevraagd weten.

RTL Boulevard meldde zaterdag al dat de opnames van een nieuw seizoen van Ik Hou van Holland stilgelegd zouden zijn. De reden hiervoor zou met corona te maken hebben. Het is niet bekend of De Mol meer opnames in haar agenda had staan.

Rietbergen liet zaterdag weten zijn werkzaamheden bij The voice of Holland neer te leggen, nadat het BNNVARA-programma BOOS een reportage had gemaakt over misstanden bij het programma. Die wordt donderdag uitgezonden op YouTube.

Hij gaf toe dat hij een aantal jaar geleden "meerdere contacten van seksuele aard" had met vrouwen die bij het programma betrokken waren. Rietbergen zei dat zijn opdrachtgever hem op zijn gedrag had aangesproken en dat hij ervoor in therapie is gegaan.

Jeroen Rietbergen en Linda de Mol in 2018.

Jeroen Rietbergen en Linda de Mol in 2018.
Jeroen Rietbergen en Linda de Mol in 2018.
Foto: ANP

Rietbergen lichtte De Mol in 'met grote schaamte'

De Mol en Rietbergen, die sinds 2007 een relatie hadden, gingen eerder al enige tijd uit elkaar, werd afgelopen weekend bekend. Volgens de verklaring van Rietbergen had de breuk te maken met zijn gedrag op de werkvloer. Hij schreef dat hij zijn vrouw er "met grote schaamte" van op de hoogte had gebracht dat hij op zijn werk was aangesproken op zijn gedrag.

"De therapie die ik daarna lange tijd heb gevolgd, heeft tot gevolg gehad dat ik mijn gedrag drastisch en permanent heb kunnen veranderen. Mijn gezin is weer bij elkaar, hoe moeilijk de situatie voor mijn vrouw ook is geweest en nu weer is", schreef hij hierover. De Mol zegt in haar verklaring dat ze niet op de hoogte was van alle beschuldigingen die nu naar buiten komen.

De Mol en Rietbergen kregen bijna vijftien jaar geleden een relatie. Daarvoor was de presentatrice bijna dertien jaar samen met regisseur Sander Vahle, met wie ze twee kinderen heeft. Rietbergen had op dat moment nog een relatie met Lieke van Lexmond.