The voice of Holland-presentatrice Wendy van Dijk heeft op Instagram laten weten mee te leven met de slachtoffers van ontoelaatbaar gedrag rondom het programma.

"Mensen die zo dapper zijn geweest om naar buiten te treden. Hun verhaal verdient het onafhankelijk en in alle rust te worden gehoord." Zelf zegt de presentatrice dit gedrag nooit te hebben waargenomen bij The voice of Holland tijdens haar betrokkenheid.

Van Dijk vindt het een goede zaak dat er een onafhankelijk onderzoek gaat plaatsvinden. "Dat moeten we vooral in handen laten van de professionele mensen die dat leiden. Ik wens alle betrokkenen veel sterkte toe."

Machtsmisbruik en seksueel grensoverschrijdend gedrag

Zaterdagochtend werd bekend dat RTL The voice of Holland voorlopig niet uitzendt vanwege beschuldigingen van machtsmisbruik en seksueel grensoverschrijdend gedrag. Het BNNVARA-programma BOOS onthulde de zaak dankzij tips van vermeende slachtoffers.

Tegen rapper en Van Dijks collega-coach Ali B is aangifte gedaan, bevestigde zijn advocaat zaterdagmiddag. De rapper zegt onschuldig te zijn.

Bandleider legt werkzaamheden neer, Anouk stopt als coach

Bandleider Jeroen Rietbergen van The voice of Holland gaf toe dat hij zich bij het tv-programma schuldig heeft gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik. Hij legde zijn werkzaamheden per direct neer. RTL liet zaterdag via een woordvoerder weten niet op de hoogte te zijn van de relaties van "seksuele aard" die Rietbergen met vrouwen heeft gehad die betrokken waren bij The voice of Holland.

Ook Anouk stopt haar werkzaamheden als coach voor The voice of Holland. De zangeres liet zondag in een video op Instagram weten niet meer te willen werken op een plek waar jarenlang een aantal mannen misbruik heeft gemaakt van hun positie en waar bewust is gekozen dit stil te houden en een andere kant op te kijken.