T-Mobile stopt met het sponsoren van The Voice of Holland vanwege beschuldigingen van machtsmisbruik en seksueel grensoverschrijdend gedrag. Het bedrijf heeft dit zondag laten weten aan RTL Boulevard. RTL zendt het programma voorlopig niet uit.

RTL heeft "alle begrip" voor het stoppen van T-Mobile als sponsor van The Voice of Holland. Dat laat een woordvoerder van de zender weten in een korte reactie.

"Wij hebben besloten op basis van alle berichtgeving van de afgelopen 24 uur het sponsorschap van het huidige The Voice of Holland per direct stop te zetten", laat T-Mobile zondag in een verklaring weten. "We keuren elke vorm van grensoverschrijdend gedrag af en nemen hier als bedrijf nadrukkelijk afstand van. Ons medeleven gaat uit naar alle betrokkenen."

The Voice of Holland-sponsor Lidl staakt voorlopig de sponsoring. Een woordvoerder van de supermarktketen zegt dat, nu het programma is opgeschort, automatisch ook het sponsorschap vooralsnog is beëindigd.

Het is nog niet direct duidelijk voor hoeveel geld T-Mobile en Lidl het programma sponsorden of tot wanneer de sponsorschappen precies liepen. Lidl laat weten geen uitspraken te doen over de duur of het bedrag van het sponsorschap en zegt het onderzoek naar de aantijgingen tegen het programma af te wachten.