Chantal Janzen is geschrokken van de berichten over ongepast gedrag achter de schermen van het RTL-programma The voice of Holland. Ze wenst alle betrokkenen zaterdag via Instagram veel sterkte. Ook John de Mols bedrijf Talpa en juryleden Waylon en Glennis Grace hebben gereageerd.

"Geschokt over de berichten omtrent The Voice", schrijft Janzen. "Schande voor de hardwerkende mensen aan en in dit programma die hier niets van weten en niets mee te maken hebben. Onderste steen moet boven."

Janzen is sinds 2019 presentatrice van The Voice. Ze maakt het programma samen met Martijn Krabbé, die de negen eerdere seizoenen van The Voice samen met Wendy van Dijk presenteerde.

Talpa is 'enorm geschrokken'

Waylon en Glennis Grace, juryleden van het programma, hebben via hun managers gereageerd bij Shownieuws. "Waylon heeft hier niks mee te maken. Dit is ook bevestigd vanuit RTL. Uiteraard vindt ook Waylon dit een hele kwalijke zaak."

Het management van Grace zegt "op de hoogte" te zijn, maar er verder weinig vanaf te weten. "We weten wat er in de media staat, meer ook niet. Glennis is net een nieuwe coach, dus weet net zoveel als iedereen. Meer kunnen en willen we er niet over zeggen."

Talpa Network, de onderneming waarbinnen The voice of Holland-bedenker John de Mol zijn programma's heeft ondergebracht, laat weten "net als iedereen enorm geschrokken" te zijn van de berichten. Het bedrijf sluit zich aan bij de beslissing van RTL en producent ITV om tijdens het onderzoek verder niet naar buiten te treden.

Voorlopig niet op tv

Zaterdagochtend werd bekend dat RTL de talentenshow voorlopig niet uitzendt vanwege beschuldigingen van machtsmisbruik en seksueel grensoverschrijdend gedrag. Die beschuldigingen waren afkomstig van het BNNVARA-programma BOOS en zouden tegen meerdere personen rondom The Voice gericht zijn.

Bandleider Jeroen Rietbergen erkende daarop zijn fouten en is opgestapt, aldus BNNVARA. Ali B, die ook wordt genoemd in de aantijgingen, ontkent betrokkenheid. De BOOS-aflevering van aankomende donderdag gaat over de vermeende misstanden bij het programma.