Het dodental na de terroristische aanslagen in Barcelona en Cambrils is zondag opgelopen naar zestien. Een 51-jarige vrouw van Duitse afkomst is bezweken aan haar verwondingen, aldus de Catalaanse autoriteiten.

Op het moment worden nog 24 personen verzorgd in het ziekenhuis. Twintig van hen raakten gewond toen een auto inreed op voetgangers in Barcelona, vier personen liepen hun verwondingen op bij de aanslag de plaats Cambrils. Zeker vijf mensen liggen nog in kritieke toestand in het ziekenhuis.

De meeste mensen kwamen om het leven toen een man met een bestelbusje op een menigte inreed. Zeker 130 mensen raakten gewond. Een man werd later nog gedood door hoofdverdachte Younes Abouyaaquoub, die zelf stierf door politiekogels in een dorpje vlak bij Barcelona.

Van de twaalf mensen die verdacht worden van betrokkenheid bij de aanslagen, zijn er zes doodgeschoten door de politie. Twee anderen kwamen om bij een explosie in een huis. Twee personen zitten nog vast op onder meer verdenking van lidmaatschap van een terroristische organisatie. Twee zijn op voorwaarden vrijgelaten.

Aanslagen Spanje: De belangrijkste beelden en gebeurtenissen
251
Aanslagen Spanje: De belangrijkste beelden en gebeurtenissen