Patrouillerende militairen in Brussel hebben vrijdagavond rond 20.20 uur een verdachte man neergeschoten. Volgens de Belgische politie heeft hij soldaten aangevallen met een mes. Twee van hen raakten lichtgewond.

De aanvaller is overleden aan zijn verwondingen, bevestigen de autoriteiten. 

"De jongeman is te voet en met een mes op twee militairen ingelopen. Bij de aanval zijn twee soldaten lichtgewond geraakt, één aan de hand en één aan het gezicht. In een reactie hebben de militairen de man neergeschoten", meldt het Belgische Openbaar Ministerie. 

De man heeft geen verleden van terroristische feiten, stellen de autoriteiten. Op de Boulevard Emile Jacquemain, waar het incident gebeurde, is massaal politie aanwezig.

Machete

Volgens de Belgische omroep RTBF zou het gaan om een 30-jarige man uit Somalië. Hij zou de twee soldaten met een machete hebben aangevallen. De man zou daarbij "Allahoe Akhbar" hebben geroepen. 

De situatie is volgens de politie inmiddels onder controle. Het openbaar vervoer in de directe omgeving is stilgelegd. De politie doet onderzoek en behandelt de zaak als een terroristische aanval.