De bestuurder van het Spaanse bestelbusje dat woensdagavond in de omgeving van de Maassilo in Rotterdam werd aangehouden, is vrijgelaten. 

Onderzoek van de politie wijst uit dat de gasflessen die hij bij zich had geen verband houden met de terreurdreiging in de stad. Hij is geen verdachte meer.

De man werd opgepakt toen hij met zijn busje heen en weer reed bij de Maassilo. Daar was juist een popconcert afgeblazen, nadat informatie was binnengekomen over een mogelijke terreurdreiging.

De man viel op door zijn rijstijl. Hij bleek dronken. Ook vervoerde hij gasflessen. Later bleek hij monteur te zijn en de flessen nodig te hebben voor zijn werk.

Brabant

Een 22-jarige man uit Brabant blijkt donderdag verantwoordelijk te zijn voor de dreiging rondom het concert van de Amerikaanse band Allah-Las. De man wordt door politie verhoord. Een motief is nog niet bekend.

De politie kon donderdagavond geen verdere informatie over de verdachte geven. Het is nog onbekend of en wanneer hij wordt voorgeleid aan de rechter-commissaris.