Salah Abdeslam wordt in België vervolgd voor zijn rol bij een schietpartij in Vorst waarbij vorig jaar drie agenten lichtgewond raakten. 

Het persbureau AFP meldt dat Belgische aanklagers om een proces hebben gevraagd. Wanneer de rechtszaak moet plaatsvinden wordt in de komende weken bepaald.

De schietpartij gebeurde vorig jaar maart toen vier Belgische en twee Franse agenten aanstalten maakten om een huiszoeking uit te voeren in de Driesstraat van de Brusselse deelgemeente Vorst. Zij werden onmiddellijk onder vuur genomen.

In de uren nadien werd vanuit het appartement nog verschillende keren geschoten totdat een scherpschutter de schutter, de Algerijnse terrorist Mohamed Belkaïd, doodschoot. 

Verdenkingen

Twee andere terroristen, Abdeslam en Sofiane Ayari wisten te ontkomen. Het duo werd drie dagen later opgepakt in de naburige gemeente Molenbeek. Zij worden beschuldigd van poging tot moord op de agenten met een terroristisch oogmerk.

Abdeslam werd lang gezocht voor zijn rol bij de aanslagen in Parijs. Hij is de enige overlevende van de groep terroristen die op 13 november 2015 in Parijs 130 mensen doodde met automatische wapens en zelfmoordaanslagen. Abdeslam wordt verdacht van moord en betrokkenheid bij terrorisme.