De Belgische justitie is op zoek naar minstens één lid van de terroristische cel waarvan woensdag twee leden werden opgepakt. Het federaal parket houdt er rekening mee dat eventuele terroristische plannen versneld worden uitgevoerd.

De politie pakte woensdag in de Brusselse gemeente Anderlecht de broers Akim en Khalid S. op. Deze Belgen van 37 en 40 jaar worden verdacht van deelname aan een terroristische organisatie.

In een garagebox werden onder meer kalasjnikovs, een riotgun, handvuurwapens. kogelwerende vesten, een zwaailicht, uniformen en ontstekingsmechanismen gevonden. De cel zou vergevorderde plannen hebben voor een aanslag, maar een precieze datum was er waarschijnlijk nog niet. In Frankrijk werd een 42-jarige verdachte opgepakt.

De twee zijn broers van Saïd S., een lid van de motorbende Kamikaze Riders die in oktober tot 6 jaar cel werd veroordeeld wegens terrorisme.

De daders van de aanslag van maart vorig jaar in Brussel versnelden hun actie nadat trawanten waren opgepakt. ''Dat risico kunnen we nu ook niet uitsluiten'', aldus een parketwoordvoerder.