Het dodental na de aanslagen in Londen van afgelopen zaterdag is gestegen naar acht. Woensdagmiddag werd het lichaam van een vermiste Fransman uit het water van de Theems gehaald. 

De Britse politie bevestigt de vondst van de Fransman. Kort daarop werd ook bekend dat een 39-jarige Spanjaard is overleden. De man overleed woensdag in het ziekenhuis, nadat hij bij de aanslag een vrouw probeerde te beschermen. 

Bij de aanslag raakten dit weekend vijftig mensen gewond, van wie er nog negen in kritieke toestand verkeren. 

Drie mannen reden met een busje in op een groep mensen op de London Bridge in het centrum van de stad. Daarna staken ze op de  Borough Market willekeurig mensen neer. 

De drie aanslagplegers werden door de politie doodgeschoten. De politie heeft woensdag opnieuw een aanhoudingen verricht in het onderzoek. Een man uit Oost-Londen werd aangehouden.

Dinsdag hield de Ierse politie een man uit Limerick aan. Beiden worden ervan verdacht steun te hebben geboden aan een terroristische organisatie. 

Verkiezingen

Twee van de drie aanslagplegers waren bekend bij de politie. De aanslagen zijn opgeëist door IS. Het is de tweede keer in korte tijd dat Groot-Brittannië wordt opgeschrikt door terroristische aanslagen. Eind mei blies een man zich op na een popconcert in Manchester, waarbij 22 mensen omkwamen.

Donderdag stemmen de Britten voor een nieuw parlement. Premier Theresa May zei dinsdagavond dat ze strenger wil optreden tegen terrorisme en dat ze hiervoor enkele mensenrechtenwetten wil versoepelen. Het is waarschijnlijk dat de aanslagen de verkiezingsuitslag deels zullen bepalen.