De Britse politie heeft dinsdag opnieuw een verdachte aangehouden in verband met de zelfmoordaanslag in Manchester. De 38-jarige man werd opgepakt op het Londense vliegveld Heathrow Airport

Tijdens de arrestatie is de luchthaven niet in gevaar geweest, benadrukten de autoriteiten: de arrestatie was zorgvuldig gepland. 

De man is de negentiende persoon die is gearresteerd op verdenking op van betrokkenheid bij de aanslag bij de Manchester Arena. Op 22 mei kwamen bij een zelfmoordaanslag bij een concert van Ariana Grande 22 mensen om.

Alleen

Van de mensen die zijn opgepakt zijn er twaalf weer vrijgelaten, allen zonder aanklacht. Ook een broer van aaanslagpleger Salman Abedi (22) werd vrijgelaten, afgelopen maandagavond. Een andere broer en de vader van Abedi zitten nog vast, net als vijf anderen.

Vooralsnog luidt de conclusie van de politie wel dat Abedi vooramelijk alleen handelde tijdens het voorbereiden van de aanslag. Toch sluit de Greater Manchester Police het bestaan van een breder netwerk in de regio van Manchester niet uit.