De antiterrorisme-eenheid van de Britse politie heeft maandagochtend meerdere verdachten aangehouden in verband met de aanslag in Londen zaterdag. De aanhoudingen werden verricht tijdens twee huiszoekingen in het oosten van de stad.

Het is niet duidelijk om hoeveel verdachten het precies gaat, maar volgens de politie betreft het "een aantal personen". De verdachten zouden betrokken zijn geweest bij de aanslag, die het leven kostte aan zeven mensen en meer dan vijftig anderen gewond achterliet.

Er werden in het onderzoek naar de aanslag al twaalf mensen aangehouden, van wie er een is vrijgelaten. De aanslag werd zondag opgeëist door Islamitische Staat.

De politie in Londen heeft de identiteiten van de drie aanslagplegers vastgesteld. De namen van het drietal, dat acht minuten na de aanslag werd doodgeschoten door de politie, worden vrijgegeven zodra dat ''operationeel mogelijk'' is, zei een woordvoerder zondag.

Britse politie rukt massaal uit na aanslag Londen
44
Britse politie rukt massaal uit na aanslag Londen

Eigen bodem

De recente aanslagen in Londen en Manchester zijn in Groot-Brittannië zelf beraamd. De grootste dreiging waar het land nu mee kampt, komt niet uit het buitenland, maar is van eigen bodem, zo zegt de Londense politiecommandant Cressida Dick maandag.

In maart, mei en juni waren er aanslagen in het centrum van Londen en Manchester. Daarbij vielen volgens de huidige telling 35 doden.

De Britse premier Theresa May zit later op de dag een vergadering voor van het veiligheidscomité voor noodsituaties van de regering. Daar wordt besproken hoe de Britse regering zal handelen na de derde aanslag in het Verenigd Koninkrijk in minder dan drie maanden.